Over ons

Muziekvereniging “Loppersum’ s Harmonie” is in 1975 ontstaan uit een fusie tussen de toenmalige muziekvereniging “Loppersum’ s Muziekcorps” en de Christelijke muziekvereniging “Harmonie”. 

De vereniging bestond uit een fanfareorkest en een malletband. Helaas heeft de malletband moeten besluiten om hun activiteiten stil te leggen wegens een te kleine bezetting. Daarentegen heeft het orkest een goede bezetting en hebben we zelfs een mooi aantal leerlingen die ons straks zullen komen versterken! 

In 2017 is er een dweilorkest opgericht, genaamd L.O.S. (Loppersum On Street).  Met enige regelmaat laten wij ons zien en horen op allerlei verschillende evenementen. Zowel binnen de gemeente Loppersum als daarbuiten. 

Het doel van onze vereniging is natuurlijk het gezamenlijk musiceren. Maar ook de gezelligheid met elkaar vinden we erg belangrijk. Het repertoire wat wij ten gehore brengen is breed en varieert van marsmuziek, actuele popmuziek tot licht klassiek. 

Wij zijn een actieve vereniging. Regelmatig geven wij concerten, verlenen wij onze medewerking aan herdenkingen en begeleiden wij kerkdiensten. Daarnaast nemen we deel aan concoursen. En natuurlijk zijn wij bij verschillende evenementen en vieringen aanwezig, zoals de jaarlijkse Sinterklaasintochten, wandelvierdaagsen en kerstmarkten. L.O.S. neemt regelmatig deel aan allerlei verschillende dweilfestivals. 

Wil je meer informatie, neem gerust contact op met een van onze bestuursleden of kom eens langs op woensdagavond!